Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Περιεχόμενα Ιστολογίου

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Το πρώτο χτιστό μοντέλο που κατασκεύασα από σχέδιο - Kondor 1400

1 Μαρτίου 2012 

Έχοντας πέσει σε γενικότερη αερομοντελιστική αδράνεια περιμένοτας να μου έρθουν κάποια πράγματα από HobbyKing και να κάνει και καλό καιρό για να βγω στην αλάνα από την μια κι έχοντας συλλέξει αρκετά αξιόλογα σχέδια χτιστών (balsa) μοντέλων (κυρίως ανεμόπτερων - με ή χωρίς μοτερ) είπα να ξεκινήσω μια προσπάθεια να φτιάξω κι εγώ ένα τέτοιο.

Ο λόγος είναι πως από την μια οι σχετικές παρουσιάσεις στα fora που ακολουθώ με εξιτάρουν και από την άλλη η δυνατότητα να ολοκληρώσω τελικά ένα μοντέλο φαίνεται πιο ρεαλιστική αφού η κοπή foam με θερμό νήμα σκοντάφτει στην έλλειψη χώρου και πάγκου εργασίας, οπότε οι δυο άλλες κατασκευές μοντέλων μου έχουν παγώσει...

Μη έχοντας καμία εμπειρία από χτίσιμο για οικονομία είπα να ξεκινήσω από το μικρότερο μοντέλο που βρήκα σχέδια που απαιτεί λιγότερα και φθηνότερα υλικά. Είναι το FF (free flight) Kondor 1400 που φαίνεται παρακάτω.

Η όψη του μοιάζει με το Minimoa και είναι λογικό μιας και είναι της ίδιας εποχής. 
Το σχέδιο σε υψηλή ανάλυση μπορεί να βρεθεί εδώ.   

Ξεκίνησα λοιπόν με την κοπή σε balsa 1mm των αεροτομών και των μερών της ατράκτου που φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία, αλλά μου φάνηκαν λίγο ψιλά κι έτσι έκοψα τα κομμάτια της ατράκτου και από balsa 2mm. Θα δούμε τελικά τι θα κολλήσω...


Επίσης την ουρά λέω να την κάνω συμπαγής και όχι χτιστή. Εξάλλου τα βάρος του setup μπροστά θα ισορροπήσει το παραπάνω βάρος της ουράς αν την κάνω συμπαγή. Τα κομμάτια των fin + rudder και του ολοκινούμενου οριζόντιου σταθεροποιητή = elevator τα έκοψα επίσης από balsa 2mm.